Briose cu dovleac

Briose cu dovleac este o reteta de prajitura cu dovleac dintre cele multe astfel de retete de pe culinar.ro. Pentru a pregati briose cu dovleac aveti nevoie in primul rand de dovleac.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 200 g dovleac crud
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • 150 g iaurt
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 175 grade C. Curatam dovleacul, il dam pe razatoarea mare si il amestecam cu 100 g de zahar. Il punem pe foc si il calim pana tot sucul lasat scade, obtinem consistenta unui gem. Peste acest gem adaugam scortisoara si zaharul vanilat, amestecam si il lasam la racit.

Intr-un castron batem spuma untul la temperatura camerei cu restul de zahar pana obtinem o crema pufoasa, dupa care adaugam pe rand ouale. Adaugam apoi faina amestecata cu sarea si praful de copt, apoi dovleacul pregatit inainte si racit si amestecam bine.
Incorporam usor de tot iaurtul, obtinem un aluat ca o crema consistenta cu o culoare deosebita. Punem hartiute speciale pentru copt in tava de briose si le umplem 3 sferturi cu compozitia obtinuta. Le dam la cuptor pentru 20-25 de minute, in functie de puterea cuptorului, dupa ce sunt gata, le lasam sa se raceasca complet.


Se pot orna cu zahar pudra si scortisoara.
Alte retete recomandate:

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala