Briose cu curry

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu curry sunt necesare urmatoarele ingrediente: curry, mere, faina, zahar, stafide, alune, nuca de cocos, praf de copt, bicarbonat, ou, ulei, kefir.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 60 g mere uscate
  • 250 g faina
  • 90 g zahar
  • 30 g stafide
  • 50 g alune descojite
  • 50 g nuca de cocos razuita
  • 1 lingurita curry
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1 ou
  • 80 ml ulei
  • 300 ml kefir

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 160 de grade; formele de briose se captusesc cu hartie de copt. Merele se taie in bucati marunte, se amesteca cu faina, praful de copt, bicarbonatul, curry-ul, stafidele30 g alune si 30 g cocos.

In alt vas, se bate oul spuma cu zaharul, kefirul si uleiul si, apoi, se adauga amestecul de faina.

Se pune in forme, se presara, deasupra, alunele si cocosul ramas si se lasa la copt ~ 20-25 minute


Dupa coacere, se lasa la odihnit ~ 5 minute si abia apoi se scot din forme.

Alte retete recomandate:

Papanasi fierti

Mucenici

Clatite de post

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Ciocanele de pui in crusta de susan servite cu piure de cartofi

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale" La aceste preparate am folosit doua amestecuri...

Ciocanele de pui in crusta de susan servite cu piure de cartofi
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala