Briose cu crema de branza

Reteta de briose cu crema de branza este foarte gustoasa. Este o prajitura pufoasa care contine ca ingrediente: crema de branza, zahar, faina, praf de copt, smantana.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr crema de branza
  • 250 gr zahar
  • 175 gr merisoare
  • 200 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 oua
  • 75 ml ulei
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 300 ml smantana dulce

Mod de preparare

Se bate crema de branza cu 25 gr zahar si se pune la rece. Se incalzesc merisoarele cu 25 gr zahar pana cand incep sa plesneasca. Se zdrobesc usor, apoi se lasa la racit. Se cerne faina intr-un vas mare si se adauga zaharul ramas, praful de copt si putina sare. Se adauga ouale, uleiul, vanilia, merisoarele fierte si se amesteca. Se distribuie compozitia in formele de briose, si se face o mica gaura in fiecare, unde se pune cate un cocolos de branza. Se coc in cuptorul incins la 170 de grade, cca 25 de minute, pana se rumenesc.


Se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura cu visine

Pasca cu ciocolata

Ciocolata de casa

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce