Briosele cu crema sunt un desert surprinzator de delicios, care imbina perfect aroma de briose cu cea de crema savuroasa si care au si un aspect ce de imbie sa gusti din ele.
Preparare
Intr-un castron se amesteca faina, cacao, zaharul, sarea si bicarbonatul de sodiu. Adaugati apa. smantana, untul topit, vanilia si cu ajutorul unui tel amestecati. Cu ajutorul unui mixer electric bateti crema de branza cu zaharul si sarea timp de 30 secunde, apoi adaugati albusul de ou si smantana si mai bateti inca 30 secunde. Incorporati in crema bucatile de ciocolata. Se pregatesc formele de briose adaugand in fiecare cosuletele de hartie speciala pentru acestea. Fiecare forma se umple aproximativ ¾ cu aluat si deasupra se pune cate o lingura de crema. Se coace la 200°C, 18-22 minute, pana cand apar "crapaturi" in crema, dupa care se scot din cuptor , lasand-le pentru 10 minute in tava sa se raceasca.
Briosele cu crema se servesc reci, glazurate cu ciocolata sau cu fulgi de migdale dupa gust.
Reteta de briose cu crema a fost propusa pe forumul Culinar.ro de AllyMcBeal.
Pentru ca marti a implinit Denis 12 ani, nu putea sa treaca ziua fara un tort. :X
Tort cu crema de lamaie si afineIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala