Briose cu ciocolata, de post

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata de post sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, zahar, cacao, bicarbonat, praf de copt, ulei, otet, esenta de vanilie.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana faina
  • 1 cana zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1 varf de lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1 varf de lingurita de praf de copt
  • ½ lingurita de sare
  • 1/3 cana ulei vegetal
  • 1 lingura otet
  • 1 lingurita esenta de vanilie sau un pachet de zahar vanilat
  • 1 cana apa

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 175 de grade iar formele de briose se tapeteaza cu hartia de briose. Faina se amesteca cu cacaua, bicarbonatul, praful de copt, zaharul si sarea. Apoi, adaugam uleiul, otetul si apa.

Pasta se pune in formele de briose cu lingura si se lasa la cuptor 15-20 de minute.

Putem sa adaugam in aluat bucatele marunte de ciocolata sau nuci.


Pot fi servite dupa ce se racesc,

Alte retete de post recomandate:

Tort diplomat

Pasca cu smantana

Chec pufos

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Vinete cu cartofi in straturi la cuptor

Am gasit aceasta reteta faina si rapida intr-o revista Practic. Sotul de cum a vazut-o a zis ca vrea si el. Am cumparat...

Vinete cu cartofi in straturi la cuptor
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide