Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte, aroma de migdale, aroma de vanilie, faina, cacao, praf de copt, ciocolata menaj.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 130g unt
  • 100g zahar
  • 2 oua
  • 130ml lapte
  • 1 lingurita aroma de migdale
  • 1 lingurita aroma de vanilie (sau 2 pachete de zahar vanilat)
  • 230g faina
  • 20g cacao
  • 1 lingura praf de copt
  • un varf de sare
  • ciocolata razuita sau banutei de ciocolata

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 175 de grade; formele de briose se captusesc cu hartie de copt. Zaharul si untul se pun in cuptorul cu microunde 20-30 de secunde ca sa se incalzeasca putin, pana ce untul se topeste.

Se amesteca bine cu o lingura de lemn, se adauga ouale, laptele, aromele de migdale si de vanilie.

In alt vas, se amesteca faina cu cacao, praful de copt si sarea. Amestecul de faina se adauga in pasta de unt si se amesteca pana ce se incorporeaza complet.

Se adauga ciocolata rasa. Se pune aluatul in formele de briose pana la ¾ din forma si se coace 15-20 de minute.


Briosele cu ciocolata sunt foarte potrivite pentru gustarea de dimineata, unse cu putin unt.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert placinta cu mere

Desert placinta cu mere
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala