Briose cu ciocolata

Albusul se bate separat cu putina sare,jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat. Galbenuurile se mixeaza cu cealalta jumatate de zahar pan

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 130 g zahar
  • 6 linguri faina
  • 100 ml ulei
  • 100ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • fulgi de ciocolata
  • 1 plic praf de copt
  • un varf de lingurita de sare

Mod de preparare

Albusul se bate separat cu putina sare,jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat.

Galbenuurile se mixeaza cu cealalta jumatate de zahar pana se topeste apoi se adauga uleiul ca la maioneza pe urma laptele si coaja de lamaie. Se amesteca cu albusul batut spuma, cu praful de copt stins in putin suc de lamaie, faina si fulgii de ciocolata.

Se pun cu o lingura in formele de briose si se baga la cuptor .


Se servesc dupa ce s-au racit putin, eventual pudrate cu zahar vanilat.

Alte retete recomandate:

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Inima cu mousse ciocolata si visine

Un tort absolut minunat.Ador combinatia de ciocolata si visine!

Inima cu mousse ciocolata si visine
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide