Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de briose cu caramel sunt necesare urmatoarele ingrediente: unt, nuci, faina, fulgi de ovaz, praf de copt, bicarbonat, scortisoara, ou, chefir, zahar.
Incalzeste cuptorul la 180 de grade C, unge formele de briose cu unt sau tapeteaza-le cu hartie de copt. Intr-un vas mic, amesteca 12 dkg de unt cu zaharul si 10 dkg de nuci, toarna cate putin din amestec in fiecare forma.
Amesteca faina cu fulgii de ovaz, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara si restul nucilor. Bate oul spuma, impreuna cu zaharul, adauga zaharul vanilat, untul si chefirul, apoi adauga amestecul la cel cu faina si uniformizeaza aluatul.
Toarna amestecul in formele de briose si pune la copt 20 de minute. Apoi,lasa briosele la racit 10-15 minute, scoate-le din forme, intoarce-le si pune-le pe un gratar, lasa-le sa se raceasca complet.
Da jos hartia de copt, sau daca ai folosit unt, scoate nucile caramelizate din forme cu ajutorul unei linguri, si pune-le peste briose.
Pot fi servite imediat.
Alte retete recomandate:
Briose cu jeleu de portocale
Briose cu cafea
Briose cu ricotta si dulceata de mure
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post