Briose cu capsuni si iaurt

Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de briose cu capsuni si iaurt sunt necesare urmatoarele ingrediente: capsuni, iaurt, zeama de lamaie, zahar, unt, oua, lapte, faina, praf de copt, zahar pudra.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g capsuni
  • zeama de la o lamaie
  • 130 g zahar
  • 120 g unt
  • 2 oua
  • 150 ml iaurt cu capsuni
  • 50 ml lapte
  • 250 g faina
  • ½ pachet praf de copt
  • zahar pudra

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 175 de grade. Formele de briose se captusesc cu hartie de copt. Capsunile se spala, se usuca, se taie bucatele marunte, se stropesc cu zeama de lamaie si se presara cu o lingura de zahar.

Zaharul se freaca cu untul, oul, iaurtul de capsuni si laptele.

Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga pasta de unt.

Se pun, cu grija, capsunile.

Formele de briose se umplu ¾ cu acest aluat si se coc 20-25 minute, pana trec testul cu scobitoarea.


Briosele se servesc pudrate cu zahar, sau se orneaza cu felii proaspete de capsuni si o glazura de unt.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv placinta cu branza si spanac

Nouă ne plac foarte mult plăcintele cu brânză. Aceasta este aproximativ asemănătoare plăcintei grecești...

Aperitiv placinta cu branza si spanac
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala