Briose cu cappucino si nuci

Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de briose cu cappucino si nuci sunt necesare urmatoarele ingrediente: nuci, faina, oua, zahar, unt, praf de copt, scortisoara, cacao, cafea, cappucino.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 220 g zahar
  • 200 g unt
  • 220 g faina
  • ½ pachet praf de copt
  • 2 lingurite scortisoara
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri Cappucino instant
  • 2-3 lingrui cafea instant
  • nuci

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 180 de grade; formele de briose se captusesc cu hartie de copt. Galbenusul se freaca spuma cu zaharul si untul. Din albus, facem o spuma tare.

Cacaua, cappucino, cafeaua, scortisoara si praful de copt se amesteca cu faiana.

Acest amestec se pune in pasta de unt si se adauga, usor, albusul spuma. Se pune in forme (pana la 2/3) si, pe fiecare briosa, se pune ¼ de nuca. Se coace 20-25 minute.

Albusul se intareste mai repede daca i se pune sare cand e batut spuma. Spuma de albus nu se taie daca, mai intai, se amesteca putina pasta in ea si, abia apoi, se pune in restul de aluat.


Pot fi servite dupa ce s-au racit putin.

Alte retete recomandate:

Pasca fara aluat

Chec pufos

Tort diplomat

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert placinta cu mere

Desert placinta cu mere
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala