Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de briose cu cappucino si nuci sunt necesare urmatoarele ingrediente: nuci, faina, oua, zahar, unt, praf de copt, scortisoara, cacao, cafea, cappucino.
Cuptorul se incalzeste la 180 de grade; formele de briose se captusesc cu hartie de copt. Galbenusul se freaca spuma cu zaharul si untul. Din albus, facem o spuma tare.
Cacaua, cappucino, cafeaua, scortisoara si praful de copt se amesteca cu faiana.
Acest amestec se pune in pasta de unt si se adauga, usor, albusul spuma. Se pune in forme (pana la 2/3) si, pe fiecare briosa, se pune ¼ de nuca. Se coace 20-25 minute.
Albusul se intareste mai repede daca i se pune sare cand e batut spuma. Spuma de albus nu se taie daca, mai intai, se amesteca putina pasta in ea si, abia apoi, se pune in restul de aluat.
Pot fi servite dupa ce s-au racit putin.
Alte retete recomandate:
Pasca fara aluat
Chec pufos
Tort diplomat
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post