Briose cu cappuccino

Briose cu cappuccino sunt niste prajituri delicioase pentru care aveti nevoie de faina, zahar, oua, cafea solubila, fulgi de ciocolata, scortisoara, praf de copt, branza de vaci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 12 briose ai nevoie de:
  • 2 cani de faina
  • jumatate de cana de unt topit (cred ca aprox 60 de gr solid
  • desi am pus dupa ochi si am nimerit)
  • 1 cana de lapte
  • trei sferturi cana de zahar
  • 1 lingurita praf de scortisoara
  • 2 lingurite jumatate de praf de copt
  • 2 linguri cafea solubila (adica pulbere
  • nu preparata)
  • 1 ou
  • trei sferturi de cana de fulgi de ciocolata
  • esenta de vanilie
  • putina sare
  • Optional
  • poti prepara si o crema de cafea
  • cu care sa tartinezi briosele. Pentru aceasta
  • iti trebuie:
  • 150 gr branza de vaci grasa
  • 1 lingura de zahar
  • jumatate de lingurita de cafea solubila
  • esenta de vanilie
  • un sfert de cana de fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Briosele cu cappuccino au un gust aparte, ti le recomand cu caldura daca esti o "cafegioaica" ori un "cafegiu", cafeaua solubila din compozitie le da o aroma deosebita.

Si pentru briose, si pentru crema, fulgii de ciocolata se pot inlocui cu ciocolata amaruie, maruntita in robotul de bucatarie.

Toate ingredientele pentru crema se pun in robotul de bucatarie sau in blender si se mizeaza bine. Se pune apoi crema intr-un vas acoperit si se da la frigider pana cand este servita. Daca o tii la temperatura camerei se usuca si se innegreste.

In ce priveste briosele, ai nevoie de un castron mare in care sa amesteci faina, praful de copt, varful de sare, scortisoara.
Intr-un ibric incalzesti laptele si apoi il torni intr-un alt bol peste cafeaua solubila. Adaugi untul topit in prealabil la bain-marie, oul si esenta de vanilie. Se amesteca bine si se toarna toate peste ingredientele solide din castronul mare. Nu se mixeaza prea tare ci doar cat sa se omogenizeze. Se adauga si fulgii de ciocolata.

Se toarna in formele speciale de briose (fie ungi formele, fie te folosesti de hartiile pentru briose), umpland cam doua treimi. Se pun la cuptorul preincalzit la 190 de grade, pentru 20 de min. Testul scobitorii iti va arata o scobitoare putin umeda datorita ciocolatei din compozitie dar daca "palaria" briosei are o crusta crapata, este gata.


Se lasa la racit pe un gratar si se servesc fie ca atare, fie unse cu crema.
Alte retete recomandate:

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors