Briose cu cappuccino sunt niste prajituri delicioase pentru care aveti nevoie de faina, zahar, oua, cafea solubila, fulgi de ciocolata, scortisoara, praf de copt, branza de vaci
Briosele cu cappuccino au un gust aparte, ti le recomand cu caldura daca esti o "cafegioaica" ori un "cafegiu", cafeaua solubila din compozitie le da o aroma deosebita.
Si pentru briose, si pentru crema, fulgii de ciocolata se pot inlocui cu ciocolata amaruie, maruntita in robotul de bucatarie.
Toate ingredientele pentru crema se pun in robotul de bucatarie sau in blender si se mizeaza bine. Se pune apoi crema intr-un vas acoperit si se da la frigider pana cand este servita. Daca o tii la temperatura camerei se usuca si se innegreste.
In ce priveste briosele, ai nevoie de un castron mare in care sa amesteci faina, praful de copt, varful de sare, scortisoara.
Intr-un ibric incalzesti laptele si apoi il torni intr-un alt bol peste cafeaua solubila. Adaugi untul topit in prealabil la bain-marie, oul si esenta de vanilie. Se amesteca bine si se toarna toate peste ingredientele solide din castronul mare. Nu se mixeaza prea tare ci doar cat sa se omogenizeze. Se adauga si fulgii de ciocolata.
Se toarna in formele speciale de briose (fie ungi formele, fie te folosesti de hartiile pentru briose), umpland cam doua treimi. Se pun la cuptorul preincalzit la 190 de grade, pentru 20 de min. Testul scobitorii iti va arata o scobitoare putin umeda datorita ciocolatei din compozitie dar daca "palaria" briosei are o crusta crapata, este gata.
Se lasa la racit pe un gratar si se servesc fie ca atare, fie unse cu crema.
Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post