Briose cu caise

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu caise sunt necesare urmatoarele ingrediente: caise, faina, praf de copt, zahar brun, zahar, oua, margarina, iaurt.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 dkg caise deshidratate
  • 5 dl faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingura cardamom
  • 2 dl zahar
  • 1 dl zahar brun
  • 4 oua
  • 10 dkg margarina topita
  • 2 dl iaurt
  • 3 linguri concentrat de portocale

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 200 de grade C. Taie marunt caisele si amesteca-le cu ingredientele uscate.

Amesteca ouale cu zaharul, margarina si iaurtul folosind un mixer. Adauga restul ingredientelor si toarna aluatul in forme si pune la copt 12 minute.


Dupa ce se racesc pot fi servite.

Alte retete recomandate:

Briose cu legume

Briose cu mere si iaurt

Briose cu visine uscate si fistic

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert placinta cu mere

Desert placinta cu mere
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala