Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu cafea si stafide sunt necesare urmatoarele ingrediente: stafide, faina, bicarbonat, praf de copt, zahar, cafea, unt, scortisoara.
Se incalzeste cuptorul la 175 de grade. Formele de briose se ung cu unt sau se tapeteaza cu hartie de copt. Faina se amesteca cu bicarbonatul si cu praful de copt.
Intr-un vas mai mic, se amesteca cafeaua cu zaharul, untul, stafidele si scortisoara si se da un clocot. Se lasa sa se raceasca pana la temperatura camerei. Se toarna, amestecand continuu, faina pana se obtine o pasta omogena.
Se pune in forme si se coace 20-25 de minute.
Pot fi servite dupa ce s-au racit.
Alte retete recomandate:
Pasca cu ciocolata
Tiramisu
Ciocolata de casa
Nouă ne plac foarte mult plăcintele cu brânză. Aceasta este aproximativ asemănătoare plăcintei grecești...
Aperitiv placinta cu branza si spanacIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala