Briose cu alune

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu alune sunt necesare urmatoarele ingrediente: alune, cacao, praf de copt, faina, unt, oua, smantana, nutella.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7
  • 5 dkg alune turcesti (prajite
  • macinate)
  • 4 lingurite praf de cacao (fara zahar)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 15 dkg faina
  • 15 dkg unt
  • 12 dkg zahar
  • 3 oua
  • 12 dkg Nutella
  • 1 1/2 lingura smantana

Mod de preparare

Amesteca intr-un vas ingredientele uscate (faina, alunele, praful de copt, praful de cacao). Pune intr-un alt vas untul (putin topit), zaharul, ouale si bate-le spuma (folosind un mixer). La sfarsit adauga Nutella si smantana.

Adauga amestecul cu faina, si inlocuieste mixerul cu o lingura de lemn si amesteca. Toarna amestecul in formele unse si lasa la copt 15-20 de minute, in cuptorul preincalzit la 180 de grade C.


La servire presara cu zahar pudra sau decoreaza-le cu glazura de ciocolata.

Alte retete recomandate:

Briose Padurea Neagra

Briose cu multa ciocolata

Briose cu mere si dovleac copt

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv placinta cu branza si spanac

Nouă ne plac foarte mult plăcintele cu brânză. Aceasta este aproximativ asemănătoare plăcintei grecești...

Aperitiv placinta cu branza si spanac
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala