Briosele cu afine sunt acele blueberry muffins de care auzim in mai toate filmele americane. Reteta de briose este simpla. aveti nevoie de afine, faina, oua si zahar
Mixam bine de tot untul cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o crema pufoasa, adaugam la crema obtinuta coaja rasa de portocala apoi incepem sa adaugam ouale pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare.
Dupa ce terminam de incorporat ouale, adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Alternam cu cele 3 linguri de lapte rece pana reusim sa incorporam toata faina. Vom obtine o compozitie un pic mai tare. Adaugam apoi afinele si amestecam totul foarte usor cu spatula sau o lingura de lemn.
Pregatim tava pentru briose, asezam in ea hartiutele speciale pentru copt si umplem cupele din ea numai pana la jumatate, deoarece la copt briosele vor creste foarte mult.
Introducem tava la cuptor pentru 30 de minute, oricum, va ghidati dupa miros, sau dupa intuitie, puteti face testul cu scobitoarea.
Se servesc si caldute si reci. Sunt pufoase si a doua zi.
Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post