Briose bicolore

Reteta de biose bicolore sau muffins este deosebit de simpla.Pentru realizarea acestei retete de prajituri aveti nevoie de oua, faina, zahar, ciocolata si alte cateva ingrediente.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 oua
  • 100 g faina
  • 100 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 50 g iaurt
  • 50 g ciocolata alba
  • 50 g ciocolata lapte
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de portocala.

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma,se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se mai bat albusurile pana ies ca o bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, iaurtul si coaja de portocala, apoi se incorporeaza totul peste albusuri. Se adauga faina amestecata cu praful de copt. Compozitia formata se imparte in 2. 1/2 din compozitie se amesteca bine, cu cacao. Formele pentru briose se ung cu ulei. In doua pungulite se pun ambele compozitii : una alba si una cu cacao. Se pun simultan in fiecare forma de briosa. Se pun intr-o tava si se coc cam 10 min. Se topesc cele 2 feluri de ciocolata si cu ele sprituim deasupra brioselor, dupa ce s-au copt si s-au racit. Ciocolata cu lapte pe partea alba a briosei, iar ciocolata alba pe partea cu cacao.


Se servesc cu o ceasca de cafea ori ceai.
Alte retete recomandate:

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Luscos ardelenesc

"Retete de Pasti"  M-am inspirat de la stimata doamna Chef Sylvia Boutiere. 

Luscos ardelenesc
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala