Briose bicolore

Reteta de biose bicolore sau muffins este deosebit de simpla.Pentru realizarea acestei retete de prajituri aveti nevoie de oua, faina, zahar, ciocolata si alte cateva ingrediente.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 oua
  • 100 g faina
  • 100 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 50 g iaurt
  • 50 g ciocolata alba
  • 50 g ciocolata lapte
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de portocala.

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma,se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se mai bat albusurile pana ies ca o bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, iaurtul si coaja de portocala, apoi se incorporeaza totul peste albusuri. Se adauga faina amestecata cu praful de copt. Compozitia formata se imparte in 2. 1/2 din compozitie se amesteca bine, cu cacao. Formele pentru briose se ung cu ulei. In doua pungulite se pun ambele compozitii : una alba si una cu cacao. Se pun simultan in fiecare forma de briosa. Se pun intr-o tava si se coc cam 10 min. Se topesc cele 2 feluri de ciocolata si cu ele sprituim deasupra brioselor, dupa ce s-au copt si s-au racit. Ciocolata cu lapte pe partea alba a briosei, iar ciocolata alba pe partea cu cacao.


Se servesc cu o ceasca de cafea ori ceai.
Alte retete recomandate:

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors