Briose aromate cu morcovi si ghimbir

Reteta de briose aromate cu morcovi si ghimbir, si glazura din martipan, este o reteta de sezon ce va satisface gustul oricarui mofturos. Glazura de martipan si elementele de decor dau eleganta acestei retete.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluatul de briose
  • 4 morcovi
  • I lingurita ghimbir ras
  • 200 g zahar
  • 150 g unt
  • 4 oua
  • 400 g faina
  • 100 g nuci macinate
  • 1 plic praf de copt
  • ½ lingurita scortisoara macinata
  • 1 varf de sare
  • 100 g frisca batuta
  • Ingrediente pentru pasta de martipan
  • 200 g migdale
  • 200 g zahar pudra
  • ½ lingurita esenta de migdale
  • 2 albusuri
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • Colorant alimentar portocaliu si verde

Mod de preparare

Mod de preparare briose

3

Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt si varful de sare. Unul se mixeaza cu zaharul pana devine pufos, iar apoi, pe rand, se adauga si ouale. Se adauga ghimbirul, scortisoara, nucile macinate (se pot folosi si alune de padure) si morcovii rasi pe razatoarea mica. Se amesteca incet cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza bine tot amestecul.
Se toarna aluatul de briose in formele de hartie si se baga la cuptor pana trec testul cu scobitoarea.

Mod de preparare pasta de martipan:

3


Migdalele se oparesc timp de 10 minute, se clatesc cu apa rece, se decojesc si se usuca in cuptorul incins pana devin casante, dar nu se rumenesc. Se toaca fin si se mixeaza cu zaharul pudra, albusurile, zeama de lamaie si esenta de migdale, pana se obtine o pasta asemanatoare cu plastilina.

Briosele scoase din cuptor se lasa la racit, dupa care se decoreaza cu frisca.
Din martipanul framantat si amestecat cu colorantul alimentar (separat, pasta portocalie mai multa) se modeleaza morcovi mici, care se aseaza deasupra, ca decor.


Se potrivesc de minune langa o ceasca de ceai!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici

Inca o idee pentru un mic dejun reusit. Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici. Daca nu aveti...

Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide