Braduti umpluti

Se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, colorantul, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie si faina. Se framanta bine un aluat potrivit d

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat: 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita bicarbonat de amoniu
  • zeama de lamaie
  • colorant alimentar verde
  • faina cat cuprinde Crema: 2 cani biscuiti macinati fin
  • 5-6 bucati rahat
  • 1 cana nuci macinate
  • 50 g unt
  • esenta de rom
  • aprox. 1/2 cana cu lapte

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, colorantul, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie si faina. Se framanta bine un aluat potrivit de moale. Se intinde in foaie subtire si se taie fasii inguste si lungi care se ruleaza pe formele de con dand forma de bradut. Se coc 15-20 minute si se scot de pe forme cat sunt fierbinti.Se lasa sa se raceasca si se umplu cu crema. Crema: Se trece rahatul prin masina de tocat ,se amesteca apoi cu biscuitii, nuca, esenta, untul si cacaua. La sfarsit se adauga laptele putin cate putin ca sa se lege compozitia si sa rezulte o crema omogena cu care se umplu bradutii.


Se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights Alte retete recomandate:

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Zacusca de vinete 2

Anul acesta am facut putin diferit zacusca,a iesit super buna la fel si cea de anul trecut. Mi-au iesit mai putine borcane...

Zacusca de vinete 2
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide