Razuim fin ciocolata sau o macinam. Amestecam faina cu praful de copt si sarea, sfaramama margarina si framantam cu zaharul pudra, coaja rasa de la po
Razuim fin ciocolata sau o macinam. Amestecam faina cu praful de copt si sarea, sfaramama margarina si framantam cu zaharul pudra, coaja rasa de la portocala, ciocolata rasa si oul. Punem aluatul intr-o folie si il punem la rece jumatate de ora. Presaram faina pe o suprafata si intindem aluatul la ½ cm grosime si taiem forme de 5 cm si le pozitionam nu foarte apropiate, intr-o tava captusita cu hartie de copt, pentru ca se umfla putin. Coacem 15 minute in cuptorul pre-incalzit la 180 de grade C, asteptam sa se raceasca si le glazuram. Pentru glazura: amestecam zaharul pudra, sucul de portocale si albusul. Topim ciocolata. Biscuitii raciti ii inmuiem in glazura, atunci e buna cand acopera partea superioara a biscuitilor, ii punem inapoi pe hartia de copt. Dupa ce glazuram 3-4 bucati picuram putina ciocolata topita deasupra, pe care o modelam cu scobitori, trasam linii de 3-4 ori in directii diferite. Cand deja glazura se usca prea repede, trebuie sa lucram in parti. Cand jumatate din biscuiti sunt gata, schimbam ordinea: inmuiem in ciocolata, si picuram din glazura alba, modelam cu scobitori. Dupa ce s-au uscat, ii punem intr-o cutie inchisa etans pe hartia de copt in straturi si ii tinem la rece, rezista pana la 3-4 saptamani.
Alte retete prajituri recomandate
Torturi cu capsuni
Tarta de capsuni
Prajituri cu visine
Costel s-a indragostit la Costinesti de "tigaia picanta" de la terasa Famagusta, asa ca azi am pus-o si eu in...
Tigaie picanta cu piept de pui