Biscuit cu ciocolata si alune de padure

Alunele se coc 3-4 min. la 200 C. Se pun intr-un prosop si se freaca pentru a se curata de coaja, apoi se toaca marunt. Galbenusele se mixeaza cu zaha

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 galbenuse
  • 40 g zahar
  • 30 g faina
  • 10 g cacao
  • 2 albuse
  • 20 g zahar
  • 30 g unt
  • 25 g alune

Mod de preparare

Alunele se coc 3-4 min. la 200 C. Se pun intr-un prosop si se freaca pentru a se curata de coaja, apoi se toaca marunt. Galbenusele se mixeaza cu zaharul (40 g).

Se adauga untul topit. Apoi faina amestecata cu cacao, cernute in prealabil.Se amesteca si alunele in compozitie. Albusele se bat spuma cu putin suc de lamaie (eu am folosit - cum fac de obicei - 1/8 de lingurita crema tartar pentru 1 albus).

Apoi se adauga peste compozitie, amestecand usor.

Compozitia se toarna in tava unsa si tapetata, sau folositi hartie de copt.

Se coace pentru 14-15 min in cuptorul preincalzit la 200 C. Dupa ce s-a copt si racit se indreapta usor marginile.

Reteta propusa de : Daneza13

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu crema de lamaie si afine

Pentru ca marti a implinit Denis 12 ani, nu putea sa treaca ziua fara un tort. :X  

Tort cu crema de lamaie si afine
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala