Se pune intr-o cratita bine smaltuita 1/2 litru de lapte, 6 oua intregi, 200 gr. de zahar, un baton de vanilie, 6 foi de gelatina, spalate in apa rece
Se pune intr-o cratita bine smaltuita 1/2 litru de lapte, 6 oua intregi, 200 gr. de zahar, un baton de vanilie, 6 foi de gelatina, spalate in apa rece si o lingurita de fecula. Se bat putin cu furculita, apoi se amesteca mereu cu lingura, pana incepe compozitia sa fiarba. Se tine pe foc potrivit, avand grija sa nu se taie. Se amesteca intr-una, iar cand crema incepe sa se tina de lingura, se da la o parte, se strecoara intr-un castron, si se mai vantura de cateva ori, ca sa nu prinda pielita deasupra. Cand s-a mai racorit, se amesteca usor cu 350 gr. de frisca batuta fara zahar. Se toarna compozitia intr-o forma de tabla, cu o gaura la mijloc, unsa cu ulei de migdale sau udata cu apa. Se da la gheata vreo 2 ore. Se rastoarna, si se umple golul din mijloc cu frisca batuta cu zahar vanilat. In compozitie se pot pune fructe zaharisite, taiate marunt, stropite cu rom si tinute astfel vreo jumatate de ora.
Am pregatit doi cozonaci foarte buni, avand ca inspiratie reteta Jamilei, numai ca eu i-am umplut cu rahat si i-am rulat....
Desert cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahatIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.