Bavareza de piersici este o reteta de prajitura simplu de facut, o prajitura aromata cu piersici perfecta pentru o zi calda de vara.
Eu aveam niste piersici care nu-mi mai placeau pentru ca erau moi asa ca le-am curatat si le-am facut bucatele, bucatelele cele mai tari le-am pus intr-un castronel si restul le-am amestecat in robot obtinind un piure.
Apoi am sfarimat 200 de grame de biscuiti, i-am amestecat cu 80 de grame de alune de padure prajite si macinate (reteta prevedea 50 de alune si 50 de migdale) si cu 150 de grame de unt topit. Am luat platoul, am pus decoratia pe care am "mostenit-o" de la Angelique, am pus inelul de la o forma de tort detasabil in asteptarea momentului in care voi poseda si eu un inel ca al Marcelei prin bunavointa unei prietene), inel pe care l-am "captusit" cu hirtie de copt, si in tot acest mecanism am pus amestecul de biscuti si am introdus rapid in frigider.
Am pus apoi in apa la muiat 17 gr de gelatina adica foi, am muiat-o pe foc mic cu putin piure si apoi am amestecat-o cu piureul de piersici Am facut frisca in 400 de ml de smintina lichida si un pic de zahar cred ca vreo 5 linguri, din pacate am pus "ochiometric" si in aceasta frisca am inceput sa adaug putin cite putin piure-ul de piersici apoi la sfirsit am pus si bucatelele.
Am scos inelul de la frigider si am varsat compozitia deasupra dupa care am repus la frigider, era ora 16.30 si mi-era cam frica ca nu se va intari pentru ora cinei dar am avut noroc si la urma am scos inelul si am decorat cu feliute de piersicici astfel ca mai mult nu ma pricep inelul cred ca era 28 diametru. Buna dupa mine frisca e prea multa, as incerca alta data sa reduc la jumatate.
Pofta buna! Reteta Bavareza de piersici propusa de Adriana Nicoleta Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post