Bavareza cu ceai verde (de post)

Laptele, fructoza, sarea si gelatina se amesteca intr-o craticioara si se pun pe foc potrivit, amestecand continuu. Cand aproape sa dea in clocot se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Portie pentru 2-3 persoane:
  • 350ml lapte de soia
  • 20g fructoza (sau 30g zahar)
  • 5g gelatina vegetala (agar)
  • un praf de sare
  • 1 lingura rasa pudra de ceai verde
  • 1 lingurita amidon + 1 lingura apa
  • sirop - optional:
  • 1/2 lingurita ceai verde
  • 15g fructoza (sau 20g zahar)
  • 1 lingurita amidon
  • 50ml apa

Mod de preparare

Laptele, fructoza, sarea si gelatina se amesteca intr-o craticioara si se pun pe foc potrivit, amestecand continuu.

Cand aproape sa dea in clocot se da putin deoparte; se dizolva amidonul in apa si se adauga peste amestecul de lapte.

Se readuce pe foc, dar mic si se tine cam 2-3 min., amestecand continuu.

Se inchide focul, se iau cateva linguri din acest amestec si se dizolva in el praful de ceai verde; se toarna peste restul ramas in craticioara si se omogenizeaza.

Se trece prin sita, se toarna in forme. Dupa ce s-a racit se da la frigider pt. 1-2 ore pana se intareste.

Eu am avut niste forme cu "model"asa ca am facut si un sirop ca sa umplu "modelul".

Toate in afara de apa se amesteca bine. Se toarna si apa treptat, amestecand. Se pune pe foc mic-potrivit si se tine pana se leaga. Se lasa sa se raceasca. Se decoreaza cu el bavareza (mai ales cui ii place mai dulce).
Pofta buna!

Reteta Bavareza cu ceai verde (de post) propusa de CristinaK

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahat

Am pregatit doi cozonaci foarte buni, avand ca inspiratie reteta Jamilei, numai ca eu i-am umplut cu rahat si i-am rulat....

Desert cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahat
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide