Baclava delicioasa cu zmeura

Baclavaua este un desert turcesc foarte apreciat de iubitorii de dulce. Incearca varianta de vara cu zmeura, deliciul este garantat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de placinta
  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 250 g iaurt(eu am folosit lapte amestecat cu smantana)
  • 250 g margarina
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 500 g zmeura
  • Pentru siropul de baclava
  • 1 cana de zahar
  • 2 cani de apa
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

Baclavaua este un desert dulce, de gustul carei daca vrei sa te bucuri pe deplin ai putin de asteptat, dar merita. Amestecam margarina lichida, ouale, zaharul, iaurtul, praful de copt si zaharul vanilat. 
Intr-o tava asezam jumatate din foile de placinta pe rand si le ungem pe fiecare cu amestecul pregatit, adaugam zmeura si continuam cu celelalte foi procedand la fel. 
Taiem baclavaua in forma de romburi si dam tava la cuptor cca 30 min la 200 grade. 
Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care o insiropam cu siropul fierbinte pregatit din apa si zahar astfel:

se pune zaharul cu apa pe foc si se lasa sa dea in clocot. Adaugam coaja de lamaie si amestecam lasand la foc mic pana se ingroasa.



Baclavaua cu zmeura este de preferat sa se serveasca a doua zi dupa ce am insiropat-o.

Reteta inspirata de pe blogul bucatarese vesele.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors