Baclava cu alune si smochine

Baclavaua cu alune si smochine cu foi de placinta este un desert turcesc foarte dulce si insiropat, pe cat de gustos pe atat de usor de facut.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr nuci
  • 150 gr alune
  • 5 gr scortisoara
  • 1 pachet foi de placinta
  • 200 gr unt
  • 200 gr smochine
  • 250 gr zahar
  • sucul de la 1 lamaie

Mod de preparare

Se amesteca nucile, alunele si smochinele cu 50 gr zahar, scortisoara si 60 ml apa. Se taie foile de placinta in doua si se asaza intr-o tava unsa cu unt. Se adauga jumatate din umplutura, apoi se acopera cu 6 foi unse. Se intinde cu restul de umplutura si se acopera din nou cu 6 foi unse cu unt. Se taie in rulouri sau patrate si se toarna unt topit printre taieturi. Se introduce prajitura in cuptor si se lasa la copt. Se toarna peste baclava, dupa ce s-a racit, un sirop format din 200 gr zahar cu 200 ml apa si sucul de la o lamaie.


Baclavaua cu alune si smochine se serveste dupa ce s-a racit.
Alre retete de dulciuri:

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors