Baclava buna

Pentru baclavaua buna se framanta un aluat si se da la rece timp de o ora, apoi se face o turta cam de 2-3 muchii de cutit de groasa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina - cat cuprinde
  • 500 g zahar
  • 500 g unt
  • 8 galbenusuri fierte si date prin sita
  • 2 oua intregi
  • coaja de la o lamaie
  • sare

Mod de preparare

Pentru baclavaua buna se framanta un aluat si se da la rece timp de o ora, apoi se face o turta cam de 2-3 muchii de cutit de groasa, dupa care se taie in felurite forme care se ung cu ou si se presara cu zahar amestecat cu nuca macinata. Se coc in tava tapetata cu faina, la foc mic, timp de 15 minute.


Baclavaua buna se poate servi cu ceai.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post