Baclava

Untul se topeste si se amesteca impreuna cu uleiul. Siropul se formeaza prin dizolvarea in apa a 150 gr zahar, la care se adauga mierea si un plic de

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr foi de placinta
  • 50 ml ulei
  • 50 gr unt
  • 400 gr nuca
  • 2 plicuri vanilie
  • 50 gr pesmet
  • 400 gr zahar
  • 100 gr miere de albine
  • 1 l apa

Mod de preparare

Untul se topeste si se amesteca impreuna cu uleiul. Siropul se formeaza prin dizolvarea in apa a 150 gr zahar, la care se adauga mierea si un plic de zahar vanilat. Separat se amesteca nucile pisate cu pesmetul, 1 plic de zahar vanilat si restul de zahar, formand astfel umplutura. Se ia cate o foaie de placinta, se unge cu mixtura din ulei si unt, se impatureste de 3-4 ori, astfel incat sa se obtina o foaie de 10-12 cm latime. La unul din capete se pune din umplutura de nuci si se impatureste in colturi, obtinandu-se forme triunghiulare. Se ung cu putin ulei si unt si se introduc la cuptor pentru circa 30 de minute, la foc potrivit. Cu 5 minute inainte de a fi scoasa de la cuptor, peste baclava se toarna siropul.
Se serveste dupa ce s-a racit.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura snikers

Cozonac moldovenesc

Papanasi

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors