Untul se topeste si se amesteca impreuna cu uleiul. Siropul se formeaza prin dizolvarea in apa a 150 gr zahar, la care se adauga mierea si un plic de
Untul se topeste si se amesteca impreuna cu uleiul. Siropul se formeaza prin dizolvarea in apa a 150 gr zahar, la care se adauga mierea si un plic de zahar vanilat. Separat se amesteca nucile pisate cu pesmetul, 1 plic de zahar vanilat si restul de zahar, formand astfel umplutura. Se ia cate o foaie de placinta, se unge cu mixtura din ulei si unt, se impatureste de 3-4 ori, astfel incat sa se obtina o foaie de 10-12 cm latime. La unul din capete se pune din umplutura de nuci si se impatureste in colturi, obtinandu-se forme triunghiulare. Se ung cu putin ulei si unt si se introduc la cuptor pentru circa 30 de minute, la foc potrivit. Cu 5 minute inainte de a fi scoasa de la cuptor, peste baclava se toarna siropul.
Se serveste dupa ce s-a racit.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura snikers
Cozonac moldovenesc
Papanasi
Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...
Paste integrale cu legume