Baba cu rom

Se amesteca cacaua, impreuna cu faina, drojdia, zaharul, sarea si ciocolata rasa marunt. Se amesteca laptele caldut, impreuna cu untul topit si ouale

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 gr faina
  • 100 gr cacao
  • 25 gr drojdie
  • 60 gr zahar praf
  • 240 gr ciocolata de menaj
  • 8 oua
  • 300 ml lapte
  • 200 gr unt
  • sare
  • Pentru sirop:
  • 12 linguri miere
  • 8 linguri apa
  • 16 linguri rom
  • Pentru ornare:
  • frisca
  • cacao
  • fructe proaspete

Mod de preparare

Se amesteca cacaua, impreuna cu faina, drojdia, zaharul, sarea si ciocolata rasa marunt. Se amesteca laptele caldut, impreuna cu untul topit si ouale batute. Se toarna peste amestecul de drojdie si faina si se omogenizeaza bine cu un mixer. Compozitia se toarna intr-o forma mare rotunda de baba sau forme mai mici. Se coace in cuptorul incins, 15-20 de minute. Se lasa apoi la racit. Se fierb separat, ingredientele pentru sirop, apoi se toarna peste prajitura.


Se asaza pe un platou, apoi se orneaza cu frisca batuta, cacao sau fructe de sezon. Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa Prajituri simple Cornulete cu rahat Prajitura snikers

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors