Baba cu rom

Se amesteca cacaua, impreuna cu faina, drojdia, zaharul, sarea si ciocolata rasa marunt. Se amesteca laptele caldut, impreuna cu untul topit si ouale

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 gr faina
  • 100 gr cacao
  • 25 gr drojdie
  • 60 gr zahar praf
  • 240 gr ciocolata de menaj
  • 8 oua
  • 300 ml lapte
  • 200 gr unt
  • sare
  • Pentru sirop:
  • 12 linguri miere
  • 8 linguri apa
  • 16 linguri rom
  • Pentru ornare:
  • frisca
  • cacao
  • fructe proaspete

Mod de preparare

Se amesteca cacaua, impreuna cu faina, drojdia, zaharul, sarea si ciocolata rasa marunt. Se amesteca laptele caldut, impreuna cu untul topit si ouale batute. Se toarna peste amestecul de drojdie si faina si se omogenizeaza bine cu un mixer. Compozitia se toarna intr-o forma mare rotunda de baba sau forme mai mici. Se coace in cuptorul incins, 15-20 de minute. Se lasa apoi la racit. Se fierb separat, ingredientele pentru sirop, apoi se toarna peste prajitura.


Se asaza pe un platou, apoi se orneaza cu frisca batuta, cacao sau fructe de sezon. Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa Prajituri simple Cornulete cu rahat Prajitura snikers

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cheesecake cu capsuni

Delicii de Paste! Este prima data cand fac un cheesecake la rece. Cand am vazut acest cheescake, am fost atrasa de modul in...

Desert cheesecake cu capsuni
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide