Amandine cu crema de frisca

Amandinele cu crema de frisca sunt prajituri delicioase cu ciocolata. De mult timp tot am vazut pe diverse bloguri amandine si iata ca le-a venit randul si-n bucataria mea.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar+2 linguri pentru ars
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 1 fiola esenta rom
  • Ingrediente crema:
  • 200 gr ciocolata
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 50 gr unt
  • 1 lingura cacao
  • esenta rom
  • Ingrediente sirop:
  • 100 gr zahar
  • 100 ml apa
  • Ingrediente fondant:
  • 250 gr zahar
  • 75 ml apa
  • 50 gr miere
  • 150 gr ciocolata rasa

Mod de preparare

Amandinele cu crema de frisca sunt prajituri delicioase cu ciocolata.

De mult timp tot am vazut pe diverse bloguri amandine si iata ca le-a venit randul si-n bucataria mea. Pentru asta m-am inspirat din retetele lui Miha...crema nu este cea originala, deoarece eu prefer cremele fara unt....dar haideti sa vedeti ce a iesit :)

Incepem cu siropul de zahar ars, caramelizam cele doua linguri de zahar si inainte sa luam de pe foc stingem cu putina apa rece, apoi lasam la racit pana se dizolva caramelul.
Albusurile se bat spuma tare cu un strop de sare si cu cele 6 linguri de zahar. Separat mixam galbenusurile cu uleiul, romul si siropul de zahar ars. Turnam aceasta compozitie peste albusuri si omogenizam foarte usor cu o spatula. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si amestecam usor. Compozitia astfel obtinuta o turnam intr-o tava (25/35) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit circa 25-30 minute.
Intre timp pregatim crema de prajitura, punem la topit ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul si smantana pentru frisca. Lasam pe foc mic pana ajunge la punctul de fierbere, amestecam pana la omogenizare, lasam sa se raceasca putin, adaugam romul si apoi dam la congelator minim 30 minute.
Cand blatul este gata il lasam sa se raceasca complet dupa care il taiem in 2 parti egale si insiropam ambele parti cu siropul (racit) obtinut astfel: punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana capata consistenta unui sirop.
Scoatem crema din congelator si mixam pana isi mareste volumul si se intareste. Umplem blaturile cu aceasta crema si dam la frigider pana pregatim fondantul.
Punem la fiert apa cu zaharul, cand capata consistenta unui sirop adaugam si mierea si mai lasam sa fiarba cateva minute. Pentru a afla daca este gata sau nu, punem intr-o ceasca apa rece si picuram putin sirop in el, daca se imprastie insemna ca mai trebuie fiert pana picatura de sirop ramane ca o perluta. Cand este gata, transferam vasul cu sirop intr-un vas cu apa rece si amestecam cu o lingura de lemn pana incepe sa se albeasca. Adaugam ciocolata rasa si amestecam pana la omogenizare.
Scoatem prajitura de la rece, o taiem cubulete si turnam pe fiecare fondant. Decoram dupa preferinte....
Este un desert dulceee, ciocolatooos si deosebit de delicios! :)

Pofta buna!

Aceasta reteta este propusa de blogul culinar Delicious Flavours.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors