Amandine

Se mixeaza cele 6 albusuri pentru blat, cu putina zeama de lamaie, apoi treptat zaharul. Se adauga apoi galbenusurile, amestecate cu 2 linguri de ule

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 170-180 gr faina
  • 180 gr zahar
  • 1 jumatate plic praf de copt
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa
  • 5 linguri cacao
  • Pentru insiropat:
  • 400 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 1 esenta de rom
  • 2 plicuri de ciocolata calda
  • Pentru crema:
  • 1 pachet unt
  • 5 linguri cacao
  • 150 gr zahar pudra
  • 3 galbenusuri
  • Pentru glazura:
  • 2 plicuri glazura de ciocolata
  • 1 plic glazura de caramel

Mod de preparare

Se mixeaza cele 6 albusuri pentru blat, cu putina zeama de lamaie, apoi treptat zaharul. Se adauga apoi galbenusurile, amestecate cu 2 linguri de ulei, doua linguri de apa si faina amestecata impreuna cu praful de copt si cacao. Se omogenizeaza usor si se toarna apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptor si se lasa 30 de minute. Dupa ce s-a racit, se taie in doua. Pentru sirop, se fierbe 400 ml apa cu 200 gr zahar si 2 plicuri ciocolata calda si putina sare. Se ia vasul de pe foc, cand incepe sa fiarba si se adauga esenta de rom, dupa ce s-a mai racit putin. Se insiropeaza blatul cu acest sirop. Pentru crema se mixeaza untul cu zaharul pudra, cacao si putina sare. Se adauga pe rand cate un galbenus si se amesteca bine, dupa care se da la rece putin. Se insiropeaza prima bucata de blat, se intinde crema, cu un cutit, apoi se asaza cea de-a doua bucata de blat, insiropata.


Se pune prajitura la rece pentru 2-3 ore, iar apoi se taie, se glazureaza cu ciocolata si caramel. Alte retete de dulciuri:

Prajituri simple Prajitura snikers Prajitura cu gem

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa

Vă prezentăm o variantă inedită și delicioasă a clasicului preparat românesc - ciorba de burtă, într-o...

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide