Se mixeaza cele 6 albusuri pentru blat, cu putina zeama de lamaie, apoi treptat zaharul. Se adauga apoi galbenusurile, amestecate cu 2 linguri de ule
Se mixeaza cele 6 albusuri pentru blat, cu putina zeama de lamaie, apoi treptat zaharul. Se adauga apoi galbenusurile, amestecate cu 2 linguri de ulei, doua linguri de apa si faina amestecata impreuna cu praful de copt si cacao. Se omogenizeaza usor si se toarna apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptor si se lasa 30 de minute. Dupa ce s-a racit, se taie in doua. Pentru sirop, se fierbe 400 ml apa cu 200 gr zahar si 2 plicuri ciocolata calda si putina sare. Se ia vasul de pe foc, cand incepe sa fiarba si se adauga esenta de rom, dupa ce s-a mai racit putin. Se insiropeaza blatul cu acest sirop. Pentru crema se mixeaza untul cu zaharul pudra, cacao si putina sare. Se adauga pe rand cate un galbenus si se amesteca bine, dupa care se da la rece putin. Se insiropeaza prima bucata de blat, se intinde crema, cu un cutit, apoi se asaza cea de-a doua bucata de blat, insiropata.
Se pune prajitura la rece pentru 2-3 ore, iar apoi se taie, se glazureaza cu ciocolata si caramel. Alte retete de dulciuri:
Prajituri simple Prajitura snikers Prajitura cu gem
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post