Amandina cu crema de cacao

Amandina cu crema de cacao este o prajitura delicioasa si foarte populara. Blatul l-am preparat aşa: am separat albuşurile de gălbenuş şi le-am bătut spumă tare.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 3 linguri ulei
  • 30 gr cacao
  • 6 linguri făină (aproximativ 80 gr)
  • 1 plic praf de copt
  • o esenţă de rom
  • Pentru cremă:
  • 250 gr unt
  • 200 gr zahăr (eu am folosit zahar făcut pudră)
  • 4 linguri cacao
  • 2 gălbenuşuri
  • o esenţă de rom
  • Pentru însiropat:
  • 50 gr zahăr tos
  • 100 ml apă
  • un plic capuccino
  • Pentru glazură:
  • 100 gr ciocolată
  • 75 gr frişcă lichidă

Mod de preparare

Amandina cu crema de cacao este o prajitura delicioasa si foarte populara. Blatul l-am preparat aşa: am separat albuşurile de gălbenuş şi le-am bătut spumă tare. Am adăugat apoi zahărul şi am mixat continuu. Gălbenuşurile le-am amestecat cu uleiul şi esenţa de rom şi apoi le-am pus peste albuşuri amestecând continuu. Făina am amestecat-o cu cacao şi praful de copt şi le-am pus câte puţin peste spuma de albuşuri, mixând între timp. Am pus totul în tavă şi am dat la cuptor. Am făcut proba cu scobitoarea pentru copt. Am lăsat blatul la răcit, după care l-am tăiat în două.

Între timp, până s-a răcit blatul, am lucrat crema aşa: untul l-am topit puţit şi apoi am adăugat zahărul şi l-am mixat până a început să devină spumos, spre tare. Am adăugat gălbenuşurile pe rând şi apoi cacao. La urmă am pus şi esenţa de rom şi am dat la frigider.

Separat (pentru a face siropul) am pus pe foc apă cu zahărul şi le-am fiert puţin după care am adăugat şi pliculeţul de capuccino. Am tras de pe foc şi am lăsat la răcorit.

Apoi am trecut la asamblat. Adică...blatul rece şi tăiat l-am însiropat foarte bine şi l-am umplut cu cremă. Am dat prajitura la frigider pentru câteva ore, cel mai bine e să îl lăsaţi peste noapte.

Glazura am făcut-o cam aşa: am pus pe foc frişca lichidă şi am rupt ciocolata în mai multe bucăţi şi le-am topit. Apoi le-am turnat peste blatul asamblat, gata scos de la rece.


Amandina cu crema de cacao este delicioasa la desert. Se serveste rece, din frigider.
Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-albinutza.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert negresa cu branza si cirese

O prajitura ciocolatoasa cu branza si cirese care merge perfect langa cafeaua de dimineata. "Retete de suflet"

Desert negresa cu branza si cirese
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide