Alune caramelizate

Apa si zaharul se fierb impreuna pana ajung la 118 C (stadiul "petit boulé”– siropul formeaza o bula moale si plata, in timp ce

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 120 g alune de padure
  • 30 g zahar
  • 15 g apa
  • 4 g unt

Mod de preparare

Apa si zaharul se fierb impreuna pana ajung la 118 C (stadiul "petit boulé”– siropul formeaza o bula moale si plata, in timp ce este presata usor intre doua degete umezite).

Se pun alunele – deja curatate, vezi procedeul de mai sus.

Se ia craticioara de pe foc si se amesteca cu o paleta pana se cristalizeaza putin (pe alune va apara ca o pudra alba).

Se readuce pe foc mic, amestecand usor pana ce zaharul s-a caramelizat. Cand s-au infierbantat alunele se adauga untul, si se rastoarna totul pe o tavita, separand alunele una de cealalta.

Se opresc 24 alune pentru decor, restul se toaca marunt cu un cutit.

Reteta propusa de Daneza13

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu crema de lamaie si afine

Pentru ca marti a implinit Denis 12 ani, nu putea sa treaca ziua fara un tort. :X  

Tort cu crema de lamaie si afine
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala