Apa si zaharul se fierb impreuna pana ajung la 118 C (stadiul "petit boulé”– siropul formeaza o bula moale si plata, in timp ce
Apa si zaharul se fierb impreuna pana ajung la 118 C (stadiul "petit boulé”– siropul formeaza o bula moale si plata, in timp ce este presata usor intre doua degete umezite).
Se pun alunele – deja curatate, vezi procedeul de mai sus.
Se ia craticioara de pe foc si se amesteca cu o paleta pana se cristalizeaza putin (pe alune va apara ca o pudra alba).
Se readuce pe foc mic, amestecand usor pana ce zaharul s-a caramelizat. Cand s-au infierbantat alunele se adauga untul, si se rastoarna totul pe o tavita, separand alunele una de cealalta.
Se opresc 24 alune pentru decor, restul se toaca marunt cu un cutit.
Reteta propusa de Daneza13
Pentru ca marti a implinit Denis 12 ani, nu putea sa treaca ziua fara un tort. :X
Tort cu crema de lamaie si afineIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala