Pentru prajitura Alba ca Zapada cu crema de unt si lamaie pregatiti un aluat din ingredientele respective folosind atata faina cat sa obtinem un aluat potrivit de tare.
Pentru prajitura Alba ca Zapada cu crema de unt si lamaie pregatiti un aluat din ingredientele respective folosind atata faina cat sa obtinem un aluat potrivit de tare. Impartiti aluatul in patru parti egale, intindeti foi si coaceti-le pe dosul unei tavi tapetate cu faina.
Crema: combinati 350 ml. de lapte dulce fiert si bine racit cu 4 linguri de faina. Restul de 35 0ml de lapte fierbeti-l, si cand fierbe(clocoteste) turnati-l peste amestecul de faina mestecand continuu cu o lingura de lemn pana cand acesta se raceste. Separat frecati 2 pachete unt cu 1/2 kg de zahar pudra si coaja de la o lamaie pana obtineti o crema. Treptat incorporati si crema de lapte, adaugand cate o lingura. Ungeti foile cu crema si asezati-le una peste alta. Marginile foilor se faramiteaza cu sucitorul si se cerne deasupra pe prajitura.
Prajitura Alba ca Zapada se taie dupa 2-3 zile.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post