Alba ca zapada

Se amesteca ingredientele si se framanta bine. Se intind apoi doua foi, care se pun la copt. Separat se prepara crema. Se amesteca faina cu laptele s

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 linguri lapte
  • 1 lingurita amoniac
  • 3 lingurite zahar
  • 1 ou intreg
  • 100 gr margarina
  • faina cat cuprinde

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele si se framanta bine. Se intind apoi doua foi, care se pun la copt. Separat se prepara crema. Se amesteca faina cu laptele si se pune pe foc mic. Cand se ingroasa se adauga coaja rasa de la o lamaie. Se freaca bine 150 gr unt cu 1 pahar si jumatate de zahar pudra si se adauga in crema. Se umplu foile cu acest amestec si se lasa la rece.


Prajitura se serveste pudrata cu zahar deasupra.

Alte retete:

Lapte de pasare

Ciocolata de casa

Papanasi fierti

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide