Africana

Intr-un ibric pus pe foc mic se topeste ciocolata in jumatate de pahar de apa. Se freaca untul intr-un castron, se adauga zaharul si se amesteca. Se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 250 gr zahar pudra
  • 250 gr ciocolata
  • 1 jumatate pahar de apa
  • 250 gr unt
  • 4 linguri faina
  • 250 ml smantana
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 1 lingura rom

Mod de preparare

Intr-un ibric pus pe foc mic se topeste ciocolata in jumatate de pahar de apa. Se freaca untul intr-un castron, se adauga zaharul si se amesteca. Se incorporeaza in acest amestec ciocolata topita. Se adauga in compozitie galbenusurile, apoi faina, si se amesteca totul bine. Intr-un castron se bat albusurile spuma tare si se inglobeaza usor in crema de unt cu galbenusuri. Se unge cu unt o forma rotunda si se toarna compozitia. Se pune forma in bain-marie si se baga in cuptor. Se lasa la copt 1 ora si 20 de minute. Se bate smantana cu telul intr-un vas, cu vanilia si romul si 1 cub de gheata pisata. Cand prajitura este coapta, se lasa la racit, apoi se rastoama pe un platou si se imbraca in crema de smantana.

Inainte de a servi, se mai tine 30 de minute la frigider. Alte retete de dulciuri:

Prajitura negresa

Prajitura alba ca zapada

Cremsnit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura Duo Chocolat

Iubim ciocolata, mai mult pe cea neagra, cea alba fiind cam dulce, dar combinate sunt de mare efect. Si daca mai adaugam un...

Prajitura Duo Chocolat
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide