Prajitura pasca este ideala pentru Paste, mai ales pentru ca se face rapid si nu necesita atata timp de framantare si asteptare precum pasca clasica.
Pentru blat: Se pun toate ingredientele si amesteca pana se obtine un aluat moale ce se intinde cu mana in tava (o forma de tort mare sau o tava dreptunghiulara pentru prajituri).
Umplutura: Albusurile se bat spuma. Branza de vaci se amesteca cu zaharul, mirodeniile, coaja rasa de lamaie/portocala si gris, apoi se incorporeaza si albusurile si se amesteca usor, de jos in sus, pana la omogenizare.
Umplutura se pune peste aluatul cu nuci.
Glazura: Se separa albusele de galbenuse si se bat spuma impreuna cu cele 3 linguri de zahar, apoi se adauga cele 3 galbenuse si cele 3 linguri de faina. Va rezulta o crema. Crema se pune peste branza si se da totul la cuptorul bine incins, pentru aproximativ 1 ora. Se incearca si daca pandispanul este copt si rumenit, este gata si pasca-prajitura. Se lasa la racit bine, apoi se scoate din forma.
Prajitura pasca se serveste ca desert la masa de Paste.
Reteta de prajitura pasca a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Julix_2007.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post