Prajitura de post

Prajitura de post cu nuci si gem este pur si simplu delicioasa. Se prepara incredibil de usor, nu ai nevoie de multe ingrediente, si cel mai important, este de potrivita pentru perioada postului.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 30 linguri apa calda
  • 30 linguri faina
  • 15 linguri zahar
  • 15 linguri ulei
  • un praf de copt
  • jumatate lingurita amoniac stins cu otet
  • 2 linguri cacao
  • 2-3 linguri gem sau dulceata
  • nuci cit mai multe.

Mod de preparare

Ungem o tava potrivita pentru cuptor cu margarina sau ulei si incingem cuptorul la 180 de grade. Prajim putin nucile, ca sa le scoatem in evidenta aroma.

Amestecam restul de ingrediente, adaugam si nucile, si turnam aluatul astfel pregatit in tava.

Dam prajitura la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.


Prajitura de post se lasa sa se raceasca dupa care se poate taia felii.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare de cartofi cu afumatura de porc la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Una dintre mancarurile noastre preferate este mancarea de cartofi cu afumatura de porc. De data aceasta ne-a ajutat...

Mancare de cartofi cu afumatura de porc la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide