Prajitura cu miere si migdale

Prajitura cu miere si migdale de post este o reteta de prajitura ce se prepara usor si este incredibil de delicioasa, nici nu vei sti ca este de post.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - 500 g zahar
  • - 500ml apa
  • - 2 pliculete praf de copt
  • - 1 lingurita cu scortisoara
  • - migdale
  • alune fistic
  • seminte de pin
  • - faina cat cuprinde(aproximativ 500 g)
  • - 1 lingurita cu miere
  • - otet
  • sare

Mod de preparare


Caramelizeaza zaharul pana capata o culoare usor maronie. Ai grija sa nu se arda, pentru ca devine amarui.
Toarna treptat apa si lasa pe foc pana se topeste caramelul si obtii un sirop de zahar. Opreste focul si da la racorit.
Adauga praful de copt stins in putin otet. Icorporeaza treptat faina pana obtii un aluat putin mai gros decat cel de chec. Presara un praf de scortisoara, sare si cateva migdale tocate.
Toarna compozitia intr-o forma unsa cu ulei sau margarina si tapetata cu faina. Coace la cuptor 40-45 de minute.
Cu 20 de minute inainte de a opri focul, unge cu miere diluata cu putina apa. Presara deasupra restul de migdale, alune si cateva seminte de pin.
Pofta buna!

Sursa acestei retete este: http://retete-de-mancaruri.blogspot.com/


Prajitura cu miere si migdale de post se serveste dupa ce s-a racit putin.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tigaie picanta cu piept de pui

Costel s-a indragostit la Costinesti de "tigaia picanta" de la terasa Famagusta, asa ca azi am pus-o si eu in...

Tigaie picanta cu piept de pui
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide