Prajitura cu mere, biscuiti si caramel este absolut delicioasa. Este o reteta de prajitura care se prepara usor si rapid si poate fi servita cu succes si in perioada postului.
500 ml apa si zaharul se pun impreuna la fiert, pana se topeste zaharul si incepe sa clocoteasca apa.
Merele se curata de coaja si de casuta cu seminte si se feliaza, pe lat, pe lung cum va vine la indemana.
Merele taiate se pun peste siropul care clocoteste si se lasa sa se inmoaie. Trebuie sa fiarbe pana cand merele isi pierd gustul de crud, dar fara sa se sfarame.
Continutul celor 4 plicuri se amesteca cu 100 ml apa, foarte bine, pana cand amestecul devine lichid.
Amestecul de budinca se toarna peste mere si se amesteca imediat pentru a se incorpora budinca si a se omogeniza preparatul.
In acest moment se trece la montarea preparatului.
Intr-o tava, vas jena sau ce o fi se pune un strat de biscuiti (etapa asta am pierdut-o), dupa care se pune un strat de compozitie , apoi un alt strat de biscuiti si la sfarsit un strat de compozitie. deasupra trebuie sa fie compozitie de mar cu budinca.
Se lasa la racit cateva ore bune. Se taie cad este complet racita, pentru ca altfel nu se taie prea bine.
Reteta de prajitura cu mere, biscuiti si caramel a fost propusa de julix_2007 pe forum culinar.
Serviti prajitura cu mere, biscuiti si caramel dupa ce s-a racit. Poate fi servita si in perioada postului.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post