Prajitura cu jeleu de fructe

O prajitura absolut delicioasa,sanatoasasi usor de incercat!Merita!

Portii
10
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat (forma de tort cu diametrul de 20 cm):
  • 200 g biscuiti maruntiti
  • 100 g unt sau margarina moale
  • o mana de miez de nuca marutit
  • umplutura:
  • 200 g Smantana vegetala
  • 200 g branza dulce de vaci,
  • 80 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • un plic de gelatina (10 g)
  • jelul de caise:
  • 250 ml nectar de caise
  • un plic de gelle-tort (10 g)
  • jeleul de kiwi:
  • 5-6 kiwi coapte
  • un plic de tort -gelle
  • jeleul de mure
  • 6-7 linguri de dulceata de mure
  • un plic de gelle-tort

Mod de preparare

Se amesteca bine biscuitii cu miezul de nuca si margarina topita apoi se intinde intr-un strat uniform,bine presat cu o lingura ,in forma cu margine detasabila. Se mixeaza bine smantana cu zaharul vanilt,apoi se adauga si branza dulce de vaci si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin. Se toarna deasupra blatului de biscuiti si se da la rece o ora. Se prepara jeleul de caise amestecand bine parful de gelle tort cu nectarul apoi dam in clocot totul, amestecand continuu. Se toarna fierbinte deasupra cremei de branza. Se da la rece 15 minute. Se curata fructele de kiwi de coaja apoi se dau la blender pana se fac un piure fin. La fel se procedeaza cu praful de tort-gelle care se amesteca cu piureul de kiwi pe foc pana incepe sa clocotesca. Se toarna fierbinte peste jeleul de caise si se da la rece 15 minute. Se amesteca dulceata de mure cu 100 ml apa rece apoi se scurge prin sita fina. Sucul obtinut se amesteca cu praful de tort-gelle,se da in clocot.Murele ramase in sita se repartizeaza uniform pe toata suprafata jeleului de kiwi apoi se toarna sucul fierbinte si se da la rece cel putin 15 minute. Dupa cca 2 ore de stat la rece se desface marginea formei si se poate portiona prajiturii. De prefgerat este sa stea de seara pana a doua zi Pofta buna!

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors