Prajitura cu foi de napolitane si crema de rahat este o delicioasa prajitura de post ce nu este deloc greu de preparat si este delicioasa!
Rahatul de da prin masina de carne.
Lamaia se spala bine, se scot samburii din ea, se stoarce peste rahat apoi se trece prin masina de carne.
Compozitia rezultata se pune pe flacara (folosesc totdeauna cratita de tuci, pentru ca rahatul nu se arde si nu se prinde de cratita). Amestecam bine pentru a se omogeniza compozitia de rahat, dupa care tragem cratita deoparte si punem margarina taiata cubulete. Amestecam bine pana se incorporeaza margarina. Daca s-a racit crema si margarina nu s-a incorporat, mai punem cratita pe flacara, dar nu prea mult, pentru a nu se lichefia margarina.
Se pun 2 linguri din crema pe o prima foaie de napolitana si se intinde bine, dupa care se acopera cu cea de-a 2 foaie si tot asa pana se termina compozitia si foile. Se fac 2 portii a cate 5 foi mici (sau se pun toate cele 5 foi mari si rezulta 1 singura portie de napolitane).
Se lasa la rece cateva ore. Portiile pot fi puse una peste alta si deasupra lor se pot pune greutati (pachete de faina, sau chiar DEX-ul) pentru a se lipi bine marginile napolitanelor.
Prajitura de post cu foi de napolitana si rahat se serveste dupa cateva ore.
Reteta propusa de julix_2007 pe forum culinar.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post