Prajitura cu crema de vanilie si piersici este o prajitura simpla si delicioasa. Se prepara cu ingredientele: aluat, oua, piersici.
Pentru prajitura cu crema de vanilie si piersici se procedeaza astfel: se bat ouale cu praful de sare si zaharul foarte bine, apoi se adauga margarina si mirodeniile, iar la sfarsit faina si praful de copt. Forma in care se coace se unge cu margarina peste care se rastoarna compozitia obtinuta si se niveleaza frumos. Se da la cuptor 30-40 min la 160 grade,pana devine aurie.
Crema de vanilie
Se fierbe laptele cu zaharul si zaharul vanilat. Intr-un bol punem cele 5 galbenusuri de ou si faina. Turnam peste ele jumatate din cantitatea de lapte un pic caldut (cel amestecat cu zaharul, nu fierbinte). Dupa ce laptele s a fiert adaugam incet amestecul cu faina si ou si mai fierbem amestecand in continuu timp de 5-7 min. Se orneaza cu felii de piersici scurse bine de zeama daca sunt din compot, sau felii de piersici proaspete in sezon.
Dupa ce sta la frigider 2 ore.
Alte retete de prajituri recomandate
O ciorbita foarte buna, plina de gust, legume proaspete, taitei de casa..Ce sa mai zic, o minunatie..Doritori sunt??? Va...
Ciorba de gaina cu taitei de casaIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala