Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine este un desert delicios pe care puteti sa il pregatiti la orice ocazie festiva. Pentru aceasta reteta de prajitura aveti nevoie de visine, cacao, faina, zahar.
Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine este un desert delicios pe care puteti sa il pregatiti la orice ocazie festiva. Pentru aceasta reteta de prajitura bateti mai intai albusul spuma tare. Puneti apoi si apa minerala, zaharul si bateti energic.
Galbenusurile se amesteca cu un pic de sare si apoi se adauga la spuma de albusuri.La urma se pune si faina deja amestecata cu praf de copt. Intr-o tava tapetata cu faina turnati compotitia pentru prajitura cu visine si dat la cuptor cam o jumatate de ora.
Dupa ce s-a copt, o lasati sa se raceasca si abia atunci o taiati in doua astfel incat sa obtineti doua blaturi.
Crema se obtine amestecand bine oul cu zahar si cacao. Se adauga si faina si se amesteca pana devine o pasta omogena. Turnati apoi laptele fierbinte peste, amestecand continuu, dupa care se pune tot amestecul la fos si se fierbe pana se ingroasa. Atunci adaugati si untul.
Lasati crema sa se raceasca. Cand e rece a se trece la ansamblarea prajiturii cu crema de cacao si dulceata de visine.
Peste primul blat se pune crema de cacao, apoi se pune al doilea blat, dulceata de visine si se acopera cu frisca.
Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine se orneaza cu visine din dulceata, ornamente de ciocolata si sirop din dulceata de visine.Se lasa in frigider cateva ore dupa care se taie cu un cutit ud portii egale, o bucata de praji mergand foarte bine alaturi de o ceasca cu cafea, iar copiii o vor savura imediat langa un pahar de suc sau lapte :)
Alte retete de prajituri recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post