Afine aromate intr-o prajiturica racoroasa!
Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se obtine o bezea.Se freaca un pic galbenusurile cu uleiul apoi le adaugam in bezea. Se amesteca usor totul cu faina turnata in ploaie. Se coace blatul in tava tapetatata cu hartie pentru copt cca 20 de minute. Se desprinde blatul de pe hartie apoi se taie in 2 parti egale Se mixeaza bine smantana cu branza si cu zaharul pana se obtine o crema apoi turnam in fir subtire gelatina hidratata si topita la bain marie. Se aseaza intr-o tava potrivita prima foaie de blat apoi presaram afinele proaspete, turnam crema, se aseaza cea de a 2 a bucata de blat, se preseaza usor cu mana. Se pune cescuta de zahar sa se arda intr-o craticioara. Cand devine maro deschis se toarna miezul de nuca, se amesteca bine, se da de pe foc si adaugam ouale batute spuma, amestecand continuu si repede. Se toarna acest amestec peste prajitura, se niveleaza cu dosul unei linguri, apoi se decoreaza cu fir subtire de ciocolata alba topita la bain marie, amestecata cu siropul de afine pana ce devine lichida. Se taie prajiturta dupa 3 ore ce a stat la frigider. Pofta buna!!!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post