Portocale in sos cu frisca

Portocalele in sos cu frisca este o mancare de post ce poate fi servit ca si desert. Ceva dulce, rapid si usor de facut: portocale cu sos caramelizat si frisca.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 3-4 portii: 3 portocale
  • 4 linguri de zahar
  • o lingurita de margarina
  • frisca vegetala sau spuma pentru deserturi.

Mod de preparare

Portocalele in sos cu frisca este o mancare de post ce poate fi servit ca si desert. Ceva dulce, rapid si usor de facut: portocale cu sos caramelizat si frisca.
Se curata portocalele de coaja, astfel incat sa nu se taie si din partea alba deci doar coaja portocalie. Apoi se taie fasii cojile si se curata portocalele de partea alba.
Cojile portocalii se pun la fiert in 2 ape. Cine doreste mai amar poate sa le fiarba doar intr-o apa.
Cojile fierte se lasa la scurs. Stoarcem sucul de la o portocala. Topim margarina intr-o tigaita si punem apoi cojile fierte, zaharul si sucul de la portocala. Lasam pana se formeaza un sos ca un caramel.
Pentru servire, portocalele se taie felii rotunde. Pe farfurie se aseaza cate o felie de portocala, peste ea se pun cojile caramelizate si se orneaza cu frisca.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors