Placinta cu branza si mere

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 foi Brick cu diametrul de 30 cm (puteti folosi si foi de placinta)
  • 3 mere
  • 250 gr branza ricotta
  • 2 iaurturi naturale (250gr)
  • 2 oua
  • 1 albus
  • 80 gr de zahar
  • 1 lingura rasa de amidon
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri margarina sau unt
  • 1/2 de lingurita coaja de lamaie rasa

Mod de preparare

Merele se curata si se taie in cubulete, apoi se pun intr-o tigaie la foc mediu, impreuna cu zaharul vanilat si 2 linguri de margarina. Se lasa pe foc pana merele se inmoaie si sucul s-a evaporat. Se dau deoparte pana se racesc.

Ricotta se amesteca cu iaurtul si zaharul pana devine o crema, apoi se adauga ouale si se omogenizeaza. La sfarsit, adaugam si merele, coaja de lamaie si amidonul, amestecand bine.

Topim restul de margarina si ungem 4 din cele 8 foi doar pe una din laturi asezandu-le apoi una peste alta intr-o forma rotunda cu diametrul de 20 de cm si 4 cm inaltime. Eu am pus mai intai hartie de copt si apoi foile.

Se toarna apoi amestecul de branza peste cele 4 foi din forma.

Albusul se bate, apoi se ung celelalte 4 foi pe ambele parti. Pliem pe rand fiecare foaie in forma de evantai si le asezam peste amestecul de branza in asa fel incat sa acoperim toata suprafata.

Se da la cuptorul preincalzit la 180º C, pentru 30-35 de minute.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala