Pentru a prepara aceasta reteta de turtite cu miere si mac sunt necesare urmatoarele ingrediente: mac, oua, unt, zahar vanilat, sare, bicarbonat, faina, miere.
Se incalzeste mierea usor, apoi se lasa sa se racoreasca. Intre timp se opareste macul, lasandu-l sa dea un clocot-doua, se scurge de apa si se da prin masina de mac sau de doua ori prin masina de tocat carne. Se bate spuma mierea cu ouale, se adauga zaharul vanilat, sarea si bicarbonatul dizolvat in putina zeama de lamaie sau o lingurita de otet si se mai bate cu lingura totul 5—6 min.
Se adauga untul incalzit, macul si faina, putin cate putin, atat cat este necesar pentru a obtine un aluat destul de moale. Se acopera cu un servet si se lasa sa se odihneasca timp de 30-40 de minute.
Se ia din aluat cu mana usor muiata in faina, cate o bucatica si se formeaza mici perisoare, turtindu-le usor. Se asaza in tava de copt unsa cu unt, la distanta de 2 cm si se dau la cuptor la foc potrivit, lasand sa se rumeneasca. Se scot din tava calde.
Sunt mai bune dupa 2-3 zile.
Alte retete recomandate:
Turta dulce cu smochine
Turta dulce cu nuca
Turta cu rom
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post