Turta dulce fara miere si ou

Faina se amesteca cu bicarbonatul, apoi se adauga laptele, jumatate din cantitatea de zahar, uleiul, scortisoara si cuisoarele. Restul de cantitate d

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 pahare lapte
  • 750 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 1 pahar apa
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingurita rasa scortisoara pisata
  • cernuta
  • 2 lingurite bicarbonat
  • 1 varf de lingurita cuisoare pisate
  • cernute

Mod de preparare

Faina se amesteca cu bicarbonatul, apoi se adauga laptele, jumatate din cantitatea de zahar, uleiul, scortisoara si cuisoarele. Restul de cantitate de zahar se pune la ars pe foc. Se toarna apoi apa rece, se lasa pe foc pana se dizolva si apoi se toarna in compozitia de faina si se amesteca bine. Se tapeteaza o tava mare si se toarna in ea compozitia, in care se pot pune si cateva nuci maruntite. Se lasa sa se coaca, pe foc mediu.


Se serveste dupa ce s-a racit.

Alte retete:

Prajitura televizor

Prajituri simple

Prajitura snikers

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu ricotta si caise

Delicioasa, bineinteles! :) 

Prajitura cu ricotta si caise
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala