Aceasta reteta de turta dulce cu nucsoara este un desert deosebit. Pentru aceasta reteta de prajitura trebuie sa folositi condimente aromate.
Se amesteca faina cu praful de copt, romul, cuisoarele macinate, anasonul, scortisoara si nucsoara. Se adauga ouale pe rand, untul inmuiat si taiat bucatele, mierea topita in prealabil si coaja rasa de portocala si se amesteca bine, obtinandu-se un aluat. Acesta se pune intr-un vas si se tine cateva ore la rece. Se intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara nu foarte groasa si, cu ajutorul unui cutit ascutit, sau al unei forme speciale, se decupeaza inimioare, pe toata lungimea foii. Resturile de aluat se framanta si se intinde inca o foaie dreptunghiulara, mai ingusta decat prima, din care se mai decupeaza cu ajutorul formei speciale, alte inimioare de turta dulce. Se asaza inimioarele in tava si se coc 30-40 de minute.
Cand sunt gata, se scot si se aseaza pe un platou, se stropesc cu sirop de fructe si se aseaza cate un fruct din loc in loc.
Daca nu sunt fructe proaspete se pot folosi visine din dulceata si se presara zahar pudra si un praf de scortisoara.
Turta dulce se poate servi cu o cana de lapte.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post