Turta dulce

Se incalzeste mierea, se amesteca cu zaharul, bicarbonatul, ouale puse unul cite unul, faina, scortisoara, cuisoarele si jumatate din nucile taiate su

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr. faina
  • 3 linguri miere (lichida)
  • 100 gr. zahar
  • 3 oua si 1 ou pentru uns
  • o lingurita bicarbonat
  • 100 gr. nuci
  • scortisoara pisata si cuisoare (dupa gust)
  • o lingura unt pentru uns tava

Mod de preparare

Se incalzeste mierea, se amesteca cu zaharul, bicarbonatul, ouale puse unul cite unul, faina, scortisoara, cuisoarele si jumatate din nucile taiate subtire. Se framinta bine totul. Se unge o tava cu unt topit si sleit, se asterne o hirtie alba, care de asemenea se unge, se pune compozitia, se unge cu ou si se presara cu restul de nuci taiate subtiri. Se coace la foc potrivit. Cind este gata, se rastoarna usor pe un fund de lemn, se scoate hirtia, se intoarce si dupa ce s-a racit, se taie patrate.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu crema de vanilie, ciocolata si jeleu de visine

Desert prajitura cu crema de vanilie, ciocolata si jeleu de visine
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala